تفاوت دوربین های آنالوگ و شبکه
دوربینهای مداربسته به دو نوع دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه و دوربین مداربسته آنالوگ تقسیمبندی میشوند که ما در این مقاله از توتال شبکه به تفاوت دوربین آنالوگ و IP خواهیم پرداخت. به طورمعمول دوربینهای مداربسته باتوجه به مکان مورد استفاده به کار گرفته میشوند و وظیفه هردو مدل هم یکسان است؛ باید بدانید که تنها تفاوت آنها در عملکردشان میباشد. دوربین تحت شبکه درواقع یک دوربین دیجیتال است و برای کنترل و نظارت مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین میتواند به طورهمزمان تصاویر را ضبط کرده و توسط شبکه دادهها را منتقل کند. دوربین آنالوگ نیز میتواند به شیوه قدیمی فیلمهایی که ضبط شدهاند را توسط یک کابل منتقل کند.
امروزه دوربینهای مداربسته کاربرد زیادی دارند و از آنجایی که بیشتر از آنها برای حفظ امنیت مکانهای شخصی و عمومی استفاده میکنند، محبوبیت زیادی نیز پیدا کردهاند. برای اینکه دوربین مداربسته موردنظر خود را بخرید باید دوربینهای مداربسته آنالوگ و تحت شبکه را مقایسه نمایید تا بتوانید انتخاب خوب و مناسبی داشته باشید. ما در ادامه این مقاله به مقایسه و تفاوت دوربین آنالوگ و IP میپردازیم.
کیفیت تصویر
یکی از مهمترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه، کیفیت تصویر است. در ابتدا باید بدانید که کیفیت ضبط تصاویر در دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) بسیار بالاتر از دوربین مداربسته آنالوگ است. تصاویر و ویدیوهای ضبط شده دوربین تحت شبکه، بر روی سیستم NVR میفرستند. ولی دوربین مداربستهی آنالوگ تصاویر را در دستگاه DVR دریافت و ثبت و ضبط میکند.
تا مدتها رزولوشن HD که بالاترین کیفیت تصویر را شامل میشد، مختص دوربین مداربسته IP بود، تا اینکه در سال ۲۰۱۳، دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن HD عرضه شد. حالا دوربین مداربسته آنالوگ HD هم از جایگاه بالایی در صنعت نظارت تصویری برخوردار است.
نوع نمایش عکس
نوع نمایش تصاویر دوربین آنالوگ، بر روی دستگاههای نمایشگر تلویزیونی متفاوت است. نمایش عکس به مبدلهای خاص نیاز دارد. در صورتی که، تصاویر دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) را میتوانید با وضوح بالا و بدون نیاز به مبدل، بر روی صفحهی نمایش تلویزیون ببینید.
قدرت زوم
قابل تشخیصترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه، قدرت زوم تصویری است. قدرت زوم و وضوح تصویر دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) بالاتر از دوربین مداربسته آنالوگ است. با این وجود، امروزه بسیاری از دوربین مداربستههای آنالوگ از کیفیت تصویری به خوبی دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) بهرهمند هستند.
قابلیت های هوشمند
قابلیت های هوشمندی در تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه، لازم به ذکر است که در سالهای اخیر، شاهد ارتقا این نوع دوربین مداربسته بودهایم. قابلیتهای زیادی به دوربین مداربسته آنالوگ اضافه شده است. با این وجود، دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) به دلیل برخورداری از قدرت پردازش و شناسایی دقیق، برای نصب در مکانهای شلوغ کاربردیتر است.
به طور مثال دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) این امکان را به شما میدهد که مناطق مهم را در تصویر علامت گذاری کرده است، از نظر امنیت و کیفیت، حساسیت را در آن مکان افزایش دهید. ویژگیهای هوشمند دوربینهای تحت شبکه (IP) مانند شناسایی اشیا گم شده، شناسایی حرکت، تشخیص هویت و غیره، از نظر افزایش امنیت کاربر حائز اهمیت هستند.
نظارت از راه دور
از ویژگیهای مثبت دوربین مداربسته آنالوگ میتوان به قابلیت نظارت از راه دور و اتصال این نوع دوربین مداربسته در مسافتهای طولانی به یکدیگر اشاره کرد. اما دسترسی به اطلاعات در این مسافت برای هر فرد دیگری امکان پذیر است. از این رو امنیت صددرصدی اطلاعات را فراهم نمیکند.
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) دارای فضای دیجیتال بوده و بر خلاف دوربین مداربسته آنالوگ، که انتقال تصویر را از طریق کابل کواکسیال انجام میدهد. اتصال و انتقال اطلاعات و تصویر را از طریق کابل شبکه میسر میسازند.
نصب و راه اندازی
دوربین مداربسته آنالوگ روند اجرایی نسبتا آسانی دارد. آموزش نصب دوربین آنالوگ و کار با آن ها بسیار ساده تر از آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه است. همچنین تنوع بالایی را بر اساس نوع نیاز در اختیار کاربر قرار میدهد. میتوان با اتصال یک دوربین مداربسته تحت شبکه به یک مودم ADSL یا TD-LTE و… که به اینترنت متصل است، از هر کجای جهان به دوربین مداربسته متصل شد و تصویر آن را دریافت نمود.
کاربر دوربین مداربسته تحت شبکه میتواند از طریق تلفن همراه، تبلت و لپتاپ به تصویر زنده دسترسی داشته باشد. در صورتی که این قابلیت در دوربین مداربسته آنالوگ بدون دستگاه DVR یا مبدل، امکانپذیر نیست.
امنیت
یکی از مهمترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه، امنیت است. دوربین مداربسته آنالوگ، در برابر نقض امنیت، مستعدتر و آسیب پذیرتر هستند. چرا که فیدهای تصویری این دوربین مداربسته میتوانند به صورت فیزیکی ردیابی شده و دستگاه ضبط کننده آنها به سرقت برود. همچنین، فیدهای ویدیویی دوربین مداربسته آنالوگ رمزگذاری نشده است. اما در مورد دوربین مداربسته IP، رمزگذاری و فشرده سازی دادهها، قبل از انتقال و از طریق اینترنت سرور شما انجام شده و از پشتیبانی VPN برخوردار هستند.
فشردهسازی
همهی دوربین مداربستههای آنالوگ و استریمهای نظارت تصویری توسط کدگذاری و فشردهسازی (نظیر H.264 یا H.265) میشوند. در دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)، فشردهسازی در داخل دوربین انجام میشود. این مسئله عامل اصلی تفاوت تحت شبکه با آنالوگ، در عملکردهاست.
قیمت
تعیین قیمت از اصلیترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه میباشد. از مزیتهای دوربین مداربسته آنالوگ، ارزان بودن آن نسبت به سایر دوربین مداربستهها است. دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)، به علت برخورداری از کیفیت تصویر بهتر و قابلیتهای نرم افزاری بیشتر، نسبت به دوربین مداربسته آنالوگ دارای قیمت بالاتر هستند.
البته باید به این نکته اشاره داشت که برخی از دوربین مداربستههای تحت شبکه به دلیل بهرهمندی از قابلیت PoE این امکان را دارند که انتقال جریان برق و اطلاعات را از طریق یک کابل مشترک انجام دهند. این مهم، هزینه کابلکشی را کاهش میدهد. اگر میخواهید بدانید که چگونه دوربین آنالوگ به تحت شبکه ارتقا یابد و هزینه آن چگونه است، میتوانید به صفحه مبدل دوربین آنالوگ به تحت شبکه مراجعه کنید.
جمع بندی
اگر بخواهیم جمع بندی کلی از این تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه داشته باشیم، دوربین مداربسته تحت شبکه با توجه به امکانات نرم افزاری، عمر بیشتر، فناوریهای کاربردی، کیفیت بالاتر و بخصوص سیستم امنیتی قوی، برای نصب و استفاده مناسبتر است. ارزش هزینهی بیشتر را دارد اما سهولت نصب و قیمت به مراتب پایینتر دوربین مداربسته آنالوگ بسیاری از مشتریان و همکاران را به سمت استفاده و پیشنهاد این سیستم پیش میبرد.
جهت خرید و قیمت محصولات دوربین تجت شبکه و آنالوگ میتوانید با گروه فنی مهندسی نگاه در تماس باشید. نیز میتوانید از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.